Home

De afgelopen jaren heeft mijn werk als freelance verslaggever me op leuke plekken gebracht. Ik bezocht interessante locaties en musea en kwam op plaatsen waar een ander nooit komt.

Het leukste om mee te maken is een persreis. Voor de buitenstaander lijkt het misschien alsof je een beetje vakantie aan het vieren bent, maar in de praktijk is het enorm vermoeiden om in korte tijd zoveel te bezichtigen, alle informatie in je op te nemen, nieuwe mensen te leren kennen en het enorme hoge ritme van de reis bij te houden.

Wel is het zo dat je nieuwe mensen leert kennen die vaak niet alleen leuk en gezellig zijn, maar die altijd prettig zijn om in je netwerk te hebben. Dankzij een reis heb ik contact met een collega-journalist in Rome en dat contact verloopt prettig en kan in sommige gevallen goed van pas komen.

Dankzij mijn werk kreeg ik de kans om in juni 2019 een paar dagen in Minsk te vertoeven. Hoe dat was lees je hier.

Maar minstens zo leuk was de persreis die ik in februari 2020 mocht maken naar het waddengebied om daar de sporen van de Atlantikwall te bekijken.

 

In beide gevallen was ik met een groep leuke mensen en eindigde de avond(en) in een bar waar het nog lang gezellig was. (om daar de volgende ochtend licht spijt van te hebben)

Maar ook op normale reportage voor diverse opdrachtgevers kwam ik op leuke plekken. Sparta Stadion Het Kasteel in Rotterdam kende ik alleen als bezoeker, maar als verslaggever van De Gooi- en Eemlander leerde ik het van een andere kant kennen toen ik naar Jong Sparta – IJsselmeervogels (Tweede divisie) moest om verslag te doen.

Maar ook de kleedkamers van Ajax op Sportpark De Toekomst kon ik van dichtbij bekijken dankzij mijn werk toen ik een verhaal maakte over het trainingskamp van een jeugdelftal van voetbalclub Bangalore City FC uit India.

En als ik dan bedenk wie ik allemaal heb mogen ontmoeten en welke interessante mensen ik allemaal heb gesproken dankzij mijn werk… De ene keer zit je aan de koffie met een international die op wereldkampioenschappen voetbal heeft gespeeld, maar de andere keer voer je een ontzettend interessant gesprek over angststoornissen, depressies of leven na de dood.

En juist die variatie maakt het zo leuk!

01cac490-1c1d-41d0-b265-bfbea51c5740

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s