Home

Zo vlak voor de zomervakantie is het hectisch en druk. Niet alleen omdat de schoolgaande kinderen ontzettend moe zijn en daardoor vervelend gedrag vertonen: ook om alles qua deadlines te halen. Zo maakte ik afgelopen weken meerdere sportverhalen voor de Vechtstroom. (Kranten zijn hier digitaal te lezen) Zo is het hele lezersgebied in de maand juli voorzien van sportverhalen. Morgen (11 juli) is het verhaaal van Mirjam Vos te lezen. Zij is al jaren betrokken bij de organisatie van de Maarssense avondvierdaagse en dankt in zekere zin zelfs haar bestaan aan dit oerhollandse evenement.

Natuurlijk was er nog meer werk. Op Reporters Online publiceerde ik een verhaal over de vliegramp waarbij bijna het de complete selectie van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense het leven liet en voor de Stichtse Courant leverde ik ook een aantal verhalen in.

Ondertussen is het een heerlijke sportweek met het begin van de Tour de France en de eindfase van het WK voetbal in Rusland. Voor de website voetbalweddenschappen.com schrijf ik voorbeschouwingen op de wedstrijden van dit WK.

Het leuke is dat je als verslaggever van een krant soms bijzondere mensen ontmoet of op leuke plekken komt. Zo sprak ik ooit een tijd met iemand die een bijna dood-ervaring had en kom ik bij mensen thuis met bijzondere levensverhalen of meningen. Vanmorgen was ik te gast op een, voor mij, bijzondere locatie: mijn oude middelbare school.

Op het Broeckland College in Breukelen zat ik tussen 1996 en 1999 in de schoolbanken. Bij sommige vakken vond ik het gezellig en andere vakken waren bijzonder leerzaam. Mooie herinneringen komen bij me op. Directeur Jan Molenaar neemt binnenkort afscheid van de school. Hij gaat met pensioen. Reden te meer om eens met hem te praten over zijn tijd op het Broeckland College met als doel een leuk stuk in de Vechtstroom.

Eenmaal op de school kreeg ik een rondleiding. Nog meer herinneringen kwamen boven. Op een bepaald moment moest ik denken aan John Verkerk. Hij mocht slechts zestien jaar worden en overleed na een raadselachtig brommerongeluk op de weg tussen Maarssen en Tienhoven. De schrok op school was groot en toen ik vandaag op de plek stond waar toen, het zal twintig jaar geleden zijn, een kleine gedenkplek was ingericht voelde ik toch een heel klein beetje kippenvel.

safe_image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s